Kringlooplandbouw avond

Op woensdag 25 september 2019 in het Borchuus Kulturhus, Kerkplein 5, 7051 CX Varsseveld (zaal open 19.30 uur aanvang 20.00 uur)

De Plattelandsraad van Oude IJsselstreek nodigt boeren, burgers en buitenlui uit voor een informatieve avond over Kringlooplandbouw in de gemeente Oude IJsselstreek.

De minister van landbouw wil dat onze boeren meer rekening gaan houden met biodiversiteit, milieu en landschap. Dit kan door te werken met de kringloopgedachte. Om te voorkomen dat natuur en bodem hier en in andere delen van de wereld aangetast worden, moet voer zoveel mogelijk van eigen bedrijf of uit de directe omgeving komen. En resten zijn geen afval meer maar moeten worden hergebruikt. Dierlijke mest moet zoveel mogelijk kunstmest vervangen.

Wat doen onze boeren al aan deze kringloopgedachte? En waar liggen nog goede verbetermogelijkheden? En wat betekent dit voor burgers? Met een presentatie van de bedrijfsleider van proefboerderij De Marke en discussie van deskundigen (aangevoerd door Irene van der Aart) belooft dit een boeiende avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in ons buitengebied. Op de avond zal ook een boekje over “Kringlooplandbouw in Oude IJsselstreek” (met interviews van Oude IJsselstreekboeren) worden gepresenteerd, dat voor alle bezoekers gratis is.

OPGAVE: tot 20 september aanmelden via emailadres benbruil5@gmail.com