TOOS presenteert Fiets- en wandelroute Wehl en Nieuw-Wehl

Fietsers op de route gecomprimWethouder van der Meijs opende op 2 april nieuwe fiets- en wandelroutes in het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl. Door bewoners gerealiseerd in het project ‘Trots op onze Streek’. De presentatie vond plaats in de schuur van het Jagershuis.

Fiets- en wandelroutes
In het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl is een fietsroute van ruim 25 kilometer uitgezet langs cultuurhistorisch interessante plaatsen. Ook zijn er twee nieuwe gemarkeerde wandelroutes. Eén rondom Nieuw-Wehl (6 km) en één in het Wehlse Bos (9 km). Op vier verschillende plaatsen zijn informatieborden geplaatst. Ook is aan het Burgemeester Moorman Voetpad een gedenkteken geplaatst bij de herinneringsbeuk aan oud-burgemeester H.F.Moorman. De folders van de fiets- en wandelroutes zijn te koop bij de Oudheidkundige Vereniging Wehl, Warenhuis Frans Jansen, Cafetaria Mini Resto ’t Spaontje en Cafetaria Snack Town voor 1,- per stuk.

Trots op onze Streek
In het project Trots op onze Streek werkt de gemeente Doetinchem samen met actieve bewoners en Stichtingen als de Vrienden van het Wehlse Bos en Landschap en de Oudheidkundige Vereniging Wehl aan het meer zichtbaar en beleefbaar maken van de streekeigen cultuurhistorie. Vorig jaar zijn al aanwijsborden gezet op de voormalige treinstopplaats Stilliwald en op de Galgenbult, en is een grenspaal geplaatst om de voormalige loop van de Wehlse Beek te markeren.

Trekharmonika in schuur op zolder gecomprim